Huahin limousine
Image default
Business / Transportation and Logistics

Animatie bedrijf om je animatie te laten maken

Animatie bedrijf om je animatie te laten maken

Waarschijnlijk ken je ze wel, de leuke filmpjes op tv die je te zien krijgt in de pauze van de film. Precies, dit is de reclame. Veel mensen hebben er een hekel aan. Niemand vind het namelijk leuk om elke keer weer naar een of ander filmpje te moeten kijken van een bedrijf. Er zijn dan ook twee categorieën binnen de reclame wereld. Zo heb je de saaie filmpjes, en natuurlijk de leuke filmpjes. De saaie filmpjes kunnen vaak niet zo heel erg goed een boodschap overbrengen aan de kijker. Je bent namelijk nu niet echt goed aan het opletten als er een of andere schreeuwvent op tv verschijnt. De filmpjes die het veel beter doen bij de mensen zijn de animaties. Dit zijn de tekenfilmpjes die je iets proberen te vertellen. Mensen die deze zien vinden het vaak wel grappig om te zien, ze zijn er beter met hun gedachte bij en hierdoor blijft de boodschap beter hangen. Maar hoe zit dit nu eigenlijk?

Een leuk filmpje
Als je de aandacht ergens bijhoudt dan kan je brein beter de informatie op nemen. Het voordeel hiervan is dat de informatie vele malen beter blijft hangen. Dit is al vele keren onderzocht. Het blijkt dan ook dat de bedrijven meer verkopen als ze hun boodschap beter aan de man over kunnen brengen. Een animatie is hier een goede oplossing voor. Dit is gewoon een filmpje, of eigenlijk meer een vorm van een tekenfilm. Hier wordt een boodschap voor de kijker verteld. Dit kan echt van alles zijn, van het promoten van een product tot het sturen van een intern bericht.

Hoe gaat een animatie bedrijf te werk
De vraag die misschien bij je opkomt is waarschijnlijk, hoe komt een animatie dan tot stand? Dit is toch even iets lastiger te beantwoorden dan je denkt. De eerste stap in het animatieproces is het schrijven van het script. Dit is ook wel de tekst die je over wilt brengen aan de kijker. Je moet dus goed nadenken over wat je nu precies wilt vertellen. Aan de hand van het script moet er een storyboard gemaakt worden. Een storyboard is eigenlijk een heel erg korte striptekening. Met deze tekening kun je een beeld voor jezelf vormen hoe alles er nu uit gaat zien in het eind. Na dit gedaan te hebben moeten de illustraties gemaakt worden en moet het geluid toegevoegd worden, dus ook de voice over. Het is dus wel even een ietwat langer proces dan dat je in eerst instantie dacht.

Wie kan het doen?
Je kunt het beste een animatie bedrijf inschakelen. Dit is een bedrijf wat gespecialiseerd is in het maken van animaties. Dit is echt vele malen handiger dan dat je zelf aan de slag gaat. Een animatie bedrijf zoals Donker Media  heeft nu eenmaal veel meer middelen en ervaring tot haar beschikking. Je moet het zien als een investering, een goed filmpje of animatie is namelijk echt onbetaalbaar. Er zijn op internet heel erg veel bedrijven te vinden die voor jou een animatie kunnen maken. Het is wel even handig om wat ervaringen van anderen op te zoeken. Je moet tenslotte wel zeker weten dat het een kwalitatief goed filmpje zal worden. Doe dus een beetje onderzoek voordat je jouw animatie laat maken.

Andere voordelen
Het feit dat de informatie beter blijft hangen is niet het enige voordelen van een animatie. Het kan je namelijk ook geld besparen. Vaak is een traditioneel reclame filmpje vele malen duurder dan een animatie. Vraag dus eens een offerte aan, dan kun je gelijk het verschil zien. Ook is het gewoon veel leuker voor jezelf. Het is namelijk altijd wel weer een verrassing van wat je te zien krijgt. Dus, een animatie heeft veel meer voordelen dan een normaal reclame filmpje. Het kan dan ook een perfecte toevoeging zijn voor je bedrijf. Ben je dus op zoek naar een manier om je bedrijf wat nieuwe energie in te blazen, dan is het zeker een goed idee om een keer een animatie laten maken.