De Gilera Runner

Bij een krachtige en sportieve scooter denk je misschien als eerste aan de Yamaha Aerox. Dat is beslist geen verkeerde keuze, de Aerox is een prachtige scooter met uitstekende kenmerken. Toch is er wat dichter bij huis een waardig alternatief; de Gilera Runner. Pure kracht met een stukje elegantie zoals ze die alleen in Italië kunnen ontwerpen, de Gilera Runner is een sportief alternatief voor de Italiaanse retro scooters van Vespa en de solide middenklasse scooters van Piaggio. Met een Gilera 50sp tweetakt scooter kies je voor klasse, comfort en sportiviteit!

 

Meer power met de Gilera Runner 50sp

Bij de tweetakt uitvoering moet je zelf olie mengen, dat is iets meer werk dan een viertaktmotor waar je standaard benzine in kunt tanken maar je krijgt daar wel meer kracht voor terug. Je kunt de Gilera Runner tunen naar jouw voorkeur, dit racemonster deinst nergens voor terug. In Italië rijdt de Gilera Runner met gemak 70 km/u, in Nederland wordt deze scooter begrensd op 45 km/u maar de motor is identiek en dat voel je!

 

Sportief design

De Gilera Runner heeft zowel voor als achter remschijven waarmee je complete controle over het voertuig houdt. De aerodynamische vormgeving laat je sneller op snelheid komen dankzij de uiterst lage luchtweerstand. Je ziet op het dashboard duidelijk de toerenteller, de rest is grotendeels digitaal voor een nauwkeurige en moderne wijze van rijden. Met de kleine demper en de ombuiging lijkt de Gilera Runner meer op een volwaardige racemotor dan een scooter voor op de openbare weg.

 

Luxe details

Er is aan alles gedacht bij de Gilera Runner. Er zijn twee spatborden waarvan het tweede, kortere spatbord het sportieve karakter extra benadrukt. De verlichting is uitgevoerd met dubbele koplampen voor een optimaal zicht in het donker. De achterverlichting is mooi geïntegreerd in het design en er is een apart remlicht geplaatst. De knipperlichten aan de achterzijde zijn los van de body en kunnen via een eenvoudig montagesysteem gemonteerd worden.

 

Bij een sportscooter wil je een uitstekende wegligging en optimale controle. De Gilera Runner sp50 tweetakt scooter voldoet aan alle eisen die de sportieve rijder heeft. Een uitmuntend stukje techniek met een mediterrane touch.

https://www.fastfuriousscooters.nl/gilera/gilera-runner/gilera-runner-50-sp