Een plateauwagen kopen is niet eenvoudig

Een plateauwagen kopen lijkt makkelijker dan het is. Ik ben al sinds jaar en dag tuinman. Dit houdt in dat ik een plateauwagen nodig heb om mijn materialen te vervoeren. Ik heb er al veel gehad van allemaal verschillende merken, maten en soorten maar de plateauwagen die ik hier heb aangekocht is veruit de beste. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt dat bij mijn voorgaande plateauwagens er een as afbrak, levensgevaarlijk. Zo kan ik u een heel tragisch verhaal vertellen.

Het was een koude winterdag toen ik ’s morgens wakker werd. Heel ongewoon had ik die dag helemaal geen zin om op te staan en moest mijn vrouw me bijna uit mijn bed duwen. Normaal is het omgekeerd, maar die dag had ik een naar gevoel alleen kon ik de reden waarom (nog) niet uitleggen. Nadat ik me had gewassen en mijn vrouw mijn lunch had klaargemaakt vertrok ik met mijn werkauto en plateauwagen om mijn collega op te halen. Mijn collega was een lieve, van het leven genietende en optimistische man met een vrouw en twee kinderen. Eens hem opgehaald vertelde ik hem over mijn gevoel waarmee ik was opgestaan. Hij lachte er wat mee en zij dat het gewoon kwam omdat hij er vandaag geen zin in had omdat het nog veel te koud en donker was. Het zou allemaal wel goedkomen en het zou gewoon een dag zoals een andere worden zei mijn collega. Toch bleef het gevoel aan me knagen. We kwamen bij onze eerste klant aan. Een leuk tuintje om bij te werken dus mijn gevoel verdween wat naar de achtergrond. Tegen de middag waren we klaar en we eten gezellig samen met de vrouw des huizes onze lunch op om daarna ons werk verder te zetten en naar de volgende klant te rijden. Deze klant woonde een stuk noordelijker en bijgevolg was het daar veel kouder. Ik had er bij stil moeten staan dat ze ook nog eens afgelegen woonde op een plaats waar strooiwagens niet komen. Want hier gebeurde hetgeen waar ik nu nog vaak om treur. Terwijl we aan het rijden waren op het smalle weggetje vol met gaten en hobbels met naast ons een steile helling brak ineens een as af. Dit zorgde ervoor dat de plateauwagen helemaal uit balans geraakt en doordat hij zwaar geladen was zorgde hij ervoor dat de auto ineens van de helling werd gesleurd. Ik had mijn gordel aan maar mijn collega die dat slechts een onnodige accessoire van een auto vond had hem niet aan. Hierdoor is hij uit de auto gegooid. Mijn verwondingen vielen mee en ik was na het ongeluk in staat om de hulpdiensten te bellen. Nadat ik doorhad dat mijn collega niet meer naast mij zat. Ze hebben hem nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar in de ambulance is hij overleden aan inwendige bloedingen. Toen wist ik waar mijn gevoel mij voor wilde waarschuwen. Jaren heb ik me slecht gevoeld over het feit dat ik toch maar beter naar mijn gevoel had moeten luisteren die ochtend… Nu heb ik het eindelijk een plaats kunnen geven. Maar het is een moeilijk en zwaar verwerkingsproces geweest. Gelukkig heb ik veel steun gekregen van mijn vrouw en naasten. Zonder hen had ik het denk ik nooit kunnen verwerken.

Iets dat ik mezelf beloofd heb na het ongeval is dat ik vanaf nu altijd naar mijn gevoel zal luisteren en dat ik alleen nog maar het beste materiaal koop dus ook enkel de beste plateauwagen. Deze laatste heb ik aangekocht bij de aanhangwagen specialist. Ik hoop zo’n gelijkaardig ongeluk nu nooit nog te hoeven meemaken.

https://www.aanhangwagen-specialist.nl/webshop/plateauwagen