Huahin limousine
Image default
Business / Transportation and Logistics

Hulp bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel

Wanneer uw huidige cv-ketel kapot is of die gewoon toe is aan vervanging moet u een keuze gaan maken uit honderden cv-ketels. Omdat de keuze reuze is en het moeilijk is om snel de juiste cv-ketel voor uw gebruik uit te kiezen, staan hieronder een aantal factoren waarmee u rekening kan houden bij het maken van uw keuze. Wanneer u deze punten één voor één overweegt zult u in de winkel sneller tot een keuze kunnen komen.

Voorbereiding

Wanneer u van tevoren weet naar wat voor soort cv-ketel u op zoek bent kunt u op de juiste cv-ketel veel sneller laten vallen.

U heeft de keuze uit de volgende cv-ketels:

  • VR-ketel – VR staat voor verbeterd rendement. In vergelijking met de oude cv-ketels realiseert deze cv-ketel een hoger rendement. Bij een VR-ketel wordt ongeveer 90% van de energie omgezet in warmte. Doordat de warmte van de verbrandingsgassen niet wordt gerbuikt bij deze cv-ketel verliest het nuttige warmte. Een VR-ketel is over het algemeen goedkoper en heeft geen condensafvoer waaardoor hij vrijwel overal geplaatst kan worden
  • HR-ketel – HR staat voor hoog rendement. Bij een HR-ketel wordt uit de energie minimaal 100% warmte gehaald. Een nadeel aan een HR-ketel is dat hij wel een condensafvoer heeft, waardoor hij niet overal geplaatst kan worden. Daarnaast is de HR-ketel iets duurder maar dat betaald zich in veel gevallen terug.
  • UHR cv-ketel – UHR staat voor ultra hoog rendement. Zoals de betekenis al zegt, heeft deze cv-ketel een hoger rendement dan de andere cv-ketels. Deze cv-ketel beschikt over een hybride waterpomp waarmee warmte uit het temperatuurverschil wordt gehaald. Deze cv-ketel is het duurste van de 3.

Wanneer u een beter beeld heeft van de keuze die u gaat maken, zijn er nog andere zaken waar u rekening mee moet houden, zoals de capaciteit en uw toekomstplannen. Gaat u bijvoorbeeld verhuizen in de nabije toekomst, kies dan voor een wat grotere cv-ketel. Dit kan de waarde van uw huis verhogen.

Voor de montage van uw cv-ketel staat uw loodgieter uit Leiden klaar om u te helpen. Bel SAM Loodgieter Leiden of vraag een offerte aan via de site.