Huahin-limousine

Kisten in ideale afmetingen

Veel bedrijven zijn op zoek naar palletboxen, kisten of andere voorraadbakken met de afmetingen van een kubieke meter. Aangezien deze afmeting zowel praktisch als gangbaar is voor veel transportbedrijven, worden kuubskisten dan ook veel gemaakt en besteld. Een kuubskist wordt doorgaans gemaakt van hout, maar ook kuubskisten van plastic en staal worden waargenomen in de kistenhandel.

Kuubskisten

Het nadeel van kuubskisten van plastic, is dat de kist vaak een geheel is. Daardoor is het niet mogelijk de kist te demonteren of op te vouwen. Voordelen van een plastic kuubskist is de stevigheid en het werken met materiaal zonder splinters. Plastic kisten zijn afsluitbaar en gemakkelijk te stapelen. Stalen kuubskisten bestaan ook, maar zijn duurder in aanschaf. Voor extreem zware producten of producten met kleine onderdelen, zijn deze kisten handig. Sommige stalen kuubskisten kun je ook inklappen, hetgeen ze handig maakt in het opbergen en wegzetten. Het meest gangbaar zijn echter houten kuubskisten. Doordat ze niet te duur, te zwaar en te massief zijn, worden houten kuubskisten het meest gemaakt en gebruikt.

Waarom kiezen voor een houten kuubskist

Een houten kuubskist wordt gemaakt van hoogwaardig hout, dat tegen een stootje kan. De bodem bestaat uit een houten grondpallet dat gemakkelijk opgetild kan worden door heftrucks. Daarop is een houten frame gemaakt, dat verschilt per soort kist. Sommige kisten worden gemaakt van een 100% houten frame met meestal verticale planken die aan elkaar bevestigd zijn. Inklapbare kisten hebben meestal scharnieren waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn. Er bestaat ook houten kisten waarvan je een kant kunt verwijderen. Zo kun je gemakkelijk in de kist gaan staan en goederen op hun plaats zetten. Het is maar net welk bedrijf je hebt en welke kist het best past bij jouw manier van transporteren of opbergen.

Economisch voordeel

Kuubskisten hebben een handige afmeting, waardoor ze voor veel bedrijven gemakkelijk in gebruik zijn. Zo hoef je geen extra geld te besteden aan kisten die op maat gemaakt moeten worden en kun je snel voldoende kisten bestellen. De kuubskisten zijn stapelbaar zodat je opslag economisch ingericht kan worden. Ook tijdens transport kunnen de kisten zo goed mogelijk ingedeeld worden in bijvoorbeeld een vrachtwagen. Op deze manier zijn de kisten een echte toevoeging voor je bedrijf en versnellen en vereenvoudigen ze het productieproces. Hierdoor bespaar je geld en maakt het bedrijf eenvoudig meer winst.