Huahin-limousine

Motorgegevens opvragen via RDW kentekencheck

Motorgegevens opvragen via kentekencheck

Een motor kopen is natuurlijk hartstikke leuk. Erop rijden is nog veel leuker. Maar zorg er wel voor dat je, voordat je overgaat tot aankoop van die nieuwe Harley, Yamaha of Ducati, de motorgegevens opvraagt via een RDW kentekencheck. Nadat je het kenteken hebt ingevoerd, krijg je namelijk heel veel gegevens die bekend zijn gelijk in beeld. Zo weet je direct wat de staat van de motor is en waar je aan toe bent. Het Gratis voertuig rapport kun je goed gebruiken wanneer je een testrit gaat maken en wanneer je gaat onderhandelen over de prijs.

 

De staat van de motor

De motorliefhebber onderhoudt zijn motor vaak goed. Toch weet je nooit helemaal zeker wat je koopt als je een tweedehands motor aanschaft. Niet iedereen is immers even nauwkeurig met het onderhoud. En misschien heeft de motor wel schade gehad door een aanrijding of een valpartij. De staat van de motor kun je makkelijk achterhalen met een RDW kentekencheck. Motoren die in het buitenland geregistreerd zijn geweest kun je opvragen via een chassischeck. Zo krijg je direct inzicht in de historie van een voertuig uit bv Duitsland of Belgie.

Wanneer een motor niet voldoet aan de eisen om op de weg te mogen rijden, krijgt de motor een WOK-status. Dit betekent ‘wachten op keuren’. Dit kan het gevolg zijn van schade, maar ook van bepaalde aanpassingen aan de motor. Sommige motorrijders maken een custom motor door bepaalde onderdelen weg te halen of juist toe te voegen. Dit is niet altijd toegestaan. Wanneer dit ontdekt wordt, krijgt de motor ook een WOK-status.

Deze WOK-status is te achterhalen door een kenteken check uit te voeren via rdwcheck.org. Zo weet je gelijk wat de staat van de motor is en wat er aan de hand is. Je wilt immers geen motor kopen waarmee je helemaal de weg niet op mag. Dit is gevaarlijk en je kunt dure boetes krijgen. Bovendien moet je de keuring om de openbare weg weer op te mogen, ook nog eens betalen. Zo wordt je motor dus een stuk duurder dan je gepland had. Voorkom dit soort situaties door altijd het kenteken te checken.

 

Is de motor gestolen?

Motoren zijn gevoelig voor diefstal. Reden genoeg om je motor altijd goed op slot te zetten met een degelijk schijfremslot. Maar voorkom ook dat je een gestolen motor koopt. Dit doe je door de RDW kentekencheck te doen. Bij ons krijg je als één van de weinige sites gratis te zien of de motor geregistreerd is als gestolen. Hiermee voorkom je een hoop problemen. Je wilt absoluut geen gestolen motor kopen. Hiermee bevorder je immers criminaliteit. Bovendien moet je je motor inleveren als hij gestolen is. Je hebt dan je geld al uitgegeven en geen motor meer.

 

Welke informatie krijg je via de RDW kentekencheck?

Naast de belangrijkste gegevens als het schadeverleden en de diefstalcheck krijg je nog veel meer gegevens van ons wanneer je de kentekencheck doet. Je kunt bijvoorbeeld de dagwaarde opvragen. Zo weet je gelijk of de verkoper een eerlijke prijs vraagt. Is de prijs een stuk hoger? Misschien wordt je dan wel opgelicht. Als de prijs een stuk lager is, lijkt dat leuk, maar het is wel verdacht. Misschien mankeert er iets aan en wil de verkoper snel van zijn motor af?

 

Met de kentekencheck kun je ook de kilometerstand checken, zodat je zeker weet of de stand wel klopt en dus niet teruggedraaid is. Verder kun je dingen zien als de nieuwprijs, het gewicht en het aantal eigenaren. Wellicht koop je liever een motor van de eerste eigenaar dan een motor die al tien eigenaren gehad heeft. Let hier dus goed op.

 

De kentekencheck: makkelijk en snel op de hoogte

Het mag duidelijk zijn dat het doen van een kentekencheck aan te raden is voordat je die tweedehands motor gaat kopen. Met de gegevens die je via het kenteken of chassisnummer krijgt sta je heel sterk wanneer je een testritje gaat maken en wanneer je besluit tot aankoop van die mooie motorfiets over te gaan. Het doen van de check is ontzettend eenvoudig. Je voert het kenteken in en het voertuig rapport wordt automatisch getoond. de rest spreekt voor zich. Je kunt grats veel technische gegevens opvragen en wanneer je extra informatie wilt, kun je het premium rapport aanvragen. Dat rapport geeft een compleet overzicht van de motor en toont de hele (onderhouds) historie. Hiermee heb je alle informatie in handen die je je maar kunt wensen.

 

Met een check is de kans dat je een miskoop doet direct een heel stuk kleiner geworden. Twijfel dus niet en vul het kenteken gelijk in. Veel succes met de aankoop!

 

 

 

 

https://www.rdwcheck.org