Huahin limousine
Image default
Business / Transportation and Logistics

Verplicht op de etiket

In de supermarkt zijn er duizenden producten, met allemaal een etiket. Hier staat vooral de basis informatie op, zoals de naam van het product, het bedrijf, contact van het bedrijf, de voedingswaarde en de ingrediënten. In Nederland zijn veel van deze dingen verplicht. Ook is het verplicht voor bedrijven om de juiste informatie op hun producten te zetten, om te voorkomen dat ze worden aangeklaagd of dat iemand per ongeluk een allergische reactie heeft. Hieronder staat een lijst van de informatie die verplicht is om er op te zetten.

Etiket voedingsmiddel, etikettering van levensmiddelen

Op een etiket van een voedingsmiddel moeten er verschillende dingen op staan. De naam van het product, de naam van de producent en ook de adres van de producent. Deze informatie is nodig voor het contact. Ook moet er de voedingswaarde, de ingredienten, de houdbaarheidsdatum, de e-nummers en de productnummers op staan. De voedingswaarde is voor mensen die bijvoorbeeld een speciaal dieet volgen. Als iemand een koolhydraatarm dieet volgt, moet hij of zij kunnen controleren wat hij of zij eet. De ingredienten is voor alllergieen, die trouwens in hoofdletters moeten staan op de verpakking, en natuurlijk voor mensen die bepaalde producten niet willen eten. De houdbaarheidsdatum spreekt voor zich. E-nummers zijn stoffen die worden toegevoegd aan het product. Dit kunnen syntethische stoffen zijn, maar ook natuurlijke stoffen. Door E-nummers weet je zeker dat deze in Europa zijn gecontroleerd op gevaarlijke stoffen. E-nummers zijn veilig voor gebruik.

 Etiket van geneesmiddelen

Dit is een ander verhaal. Hier moet de naam van de patient op staan, de naam van de retailer, de werkzame stof in het geneesmiddel, de dosering en ook de hoeveelheid in de verpakking. Er zijn bepaalde geneesmiddelen die gevaarlijk kunnen zijn voor andere mensen, vandaar dat de naam er altijd op moet staan. Ook kunnen mensen allergische zijn voor de werkzame stof, waardoor het natuurlijk ook erop moet staan.

 

https://coding.koenig-bauer.com