Huahin-limousine

Waar zijn E14 led lampen geschikt voor?

Een belangrijk kenmerk van led lampen is dat ze een laag energieverbruik hebben. Zo ook de E14 led lamp. De E14 led lamp geeft daarnaast een mooi, helder licht af. Daarom is deze lamp zeer geschikt als energiebesparende optie voor goede verlichting. Er kan gemakkelijk bij gelezen, gewerkt of gestudeerd worden en ook werkt het licht mooi als accentverlichting.

Doordat de E14 een kleine fitting is, kan deze worden geplaatst in bijvoorbeeld nachtlampen, kroonluchters, bureaulampen of andere kleine armaturen. Door de helderheid is de E14 led lamp ook uitstekend te gebruiken als make-uplamp. Daarbij kan er gekozen worden voor verschillende sterktes, van 5 tot 12 Watt.

Ook is handig om te weten dat de E14 led lamp zeer weinig warmte afgeeft. Dit komt omdat bijna alle energie omgezet wordt in licht en niet in warmte. Wel 80% wordt namelijk omgezet in licht, terwijl dat bij de gloeilamp maar 10% is. Daarom is deze led lamp ook zeer geschikt voor gebruik bij fotografie of in kleine ruimtes met weinig ventilatie.

Omdat led lampen een stuk steviger zijn (het draadje van gloeilampen gingen al snel kapot bij een kleine stootje en ook spaarlampen zijn niet shockproof vanwege de glazen behuizing), zijn ze een stuk mobieler. Led lampen zijn namelijk gemaakt van stevigere materialen zoals plastic en aluminium. De lampen kunnen daarom goed gebruikt worden in een armatuur die vaak verplaatst wordt.

Led lampen zijn ook een stuk beter om bij te werken, omdat ze een constant licht afgeven. TL-lampen en spaarlampen knipperen, vaak zo snel dat het niet zichtbaar is. Maar als ze bijna op zijn, gaan ze duidelijk hevig knipperen en dit is erg vervelend voor de ogen. Daarom is een E14 led lamp de juiste keuze voor een bureaulamp op het bureau of als kantoorverlichting.

 

https://www.leds-depot.be/